Tack för bytardagen!

Jag känner en sån glädje och tacksamhet över att vi har gjort det igen! Den 11 oktober 2014 anordnade Sörbykyrkan åter en lyckad bytardag! Denna härliga höstdag hade vi fullt med kunder som fyndade och säljare som tjänade en slant. Dessutom kom en journalist och en fotograf från Nerikes Allehanda och upplevde ruschen vilket resulterade i en artikel med god reklam!

Tack vare att så många av er säljare valde att skänka ert överskott har vi kunnat skicka det vidare till barn som behöver! Till Kungsörs Återvinning & Secondhand har vi skänkt 41 stora svarta sopsäckar och 9 stora kartonger med kläder, leksaker och andra barnartiklar samt 28 stora saker som exempelvis cyklar, babysitters, matstolar och gåstolar. Allt detta skickas sedan vidare till behövande barn i Lettland och Vitryssland! En stor kasse med bebiskläder lämnade vi till Förlossningen på USÖ där de ska finnas för asylsökande familjer! Diakoner i Örebro kom och plockade ut till speciella familjer med behov. Ett stort lass med både kläder och leksaker gick till ett nystartat asylboende och två stora svarta sopsäckar med kläder skickades till familjer i Syrien! Flera varma kläder gavs till insamlingen för hemlösa EU-migranter som ordnades genom Örebro för alla. Dessutom går 15 % av den vinst man gör som säljare oavkortat till Sörbykyrkans barn och ungdomsverksamhet, detta resulterade i 14461 kr! Som extra bonus har vi alla dessutom bidragit till en bättre miljö genom att återanvända!

Att så mycket fint kommer till så många barn som behöver är absolut det häftigaste med vår bytardag! Och för att detta ska kunna vara möjligt krävs så klart en hel del engagerade människor som ställer upp och jobbar med detta – så stort tack till alla er! Vilken fantastisk insats ni gör och det är helt klart en häftig upplevelse att få vara med och dela detta med er!

Så sammanfattningsvis – mitt varmaste TACK till alla er som på olika sätt bidragit till att Sörbykyrkan åter igen haft en fantastisk bytardag!

Ewa Ottonius, ansvarig för Sörbykyrkans bytardag