Välkommen till Alpha, en grundkurs i kristen tro

Alpha

Är du ny i Örebro? Tänker du på de stora livsfrågorna? Är du nyfiken på vem Jesus är? Kom till vårt Alpha Kickoff Party den 19 september 18.00! Under en avslappnad och rolig kväll får du prova på och utforska vad Alpha är och vad det kan betyda för dig i din livssituation. Det kommer vara god mat och livemusik. Kom och ta med en vän! 

Alpha hösten 2020 startar med Kickoff-festen och följs av elva tisdagskvällar 22 september–24 november med start kl. 18.30 samt en heldag, lördag 7 november.

De tre första samlingarna är öppna för att prova på. Sedan är det av
värde för dig och gruppen att du deltar så många tillfällen som möjligt och inga nya deltagare kan komma med.

Alpha Online

Höstens Alphakurs finns även i en onlinevariant. Alpha Online hålls också på tisdagskvällar med start 22 september, fast mellan 20.00 och 21.00. Vi skickar ut en zoom-länk och sedan tittar vi tillsammans på en alpha-film och samtalar sedan om innehållet. Sista tillfället för Alpha Online är 1 december.

Hur ser en Alphakväll ut?

18.30 Vi äter tillsammans
19.00 Film/Föredrag på kvällens tema
19.45–20:45 Samtal

Frågor och anmälan

Vid frågor kontakta Sörbykyrkan:
Telefon: 019 – 33 55 46
E-post: info@sorbykyrkan.nu

Vad är Alpha?

Alpha bild-kollage

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen. Är öppen för alla: du kanske inte kallar dig kristen men vill undersöka kristendomen, är ny som kristen eller funnits i kyrkan men brottas med tron. Alla är välkomna!

Först är det… Mat

Mat har en förmåga att föra människor samman. Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Sen är det… Föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal, vi använder oss av alphafilmerna som är ca trettio minuter långa. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Följt av… Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Möjlighet att äta kvällsmat!

Vi inbjuder dig till att äta kvällsmat tillsammans innan alphakursen, mat är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap, ger möjlighet till samtala och lära känna varandra.

Kostnaden för maten är 50 kronor (550 för hela kursen)/pensionär och student 30 kronor (330 för hela kursen). Du kan betala via Swish 123 555 78 97 eller till Sörbykyrkans bankgiro 954-4834. Märk inbetalningen med ”Mat alphakursen”.

Kursen är gratis men vi är beroende av gåvor för att finansiera vårt arbete med Alpha så om du har möjlighet att bidra är vi mycket tacksamma. Sörbykyrkans bankgiro 954-4834. eller via Swish 123 555 78 97. Märk gåvorna med ”Alpha”.

Vill du veta mer om Alpha, besök http://www.sverige.alpha.org