Söndag i Sörbykyrkan – kom med förväntan och gå med förtröstan

Visa alla Programpunkter
Del 1 av Söndag i Sörbykyrkan

Målet med Söndag i Sörbykyrkan är att få utrustas för ett liv i Kristus.

Vi värdesätter en bredd i åldrar, uttryck, behov och kulturella bakgrunder. Du är inbjuden att vara med och dela denna vision som gäller både barn, ungdomar, studenter, vuxna och äldre. Förhoppningen är att du kommer att trivas här idag och får uppleva att det är lätt att komma hit, lätt att gå och berikande att stanna.

1. Mässa, kl. 10

Mässans fokus är att få tacka, ära och ta emot Jesus Kristus. Under nattvarden så är alla välkomna fram i kyrksalen – är du inte döpt, eller av annat skäl inte vill ta emot bröd och vin, så lägg din hand på din axel så ges du Guds välsignelse. Ritblock finns till barnen.

2. Mellanfika

Mellan punkt 1 & 3 serveras ett kostnadsfritt mindre fika på kyrktorget för att göra det lättare att; A) hälsa på någon ny, B) bytas av med barnpassning, C) komma till kyrkan eller lämna den, D) vara möjliggörare i en del av Söndag i Sörbykyrkan. Slå dig ned i Stora Caféet om du önskar en lugnare paus.

3. Musik med undervisning, kl. 11

Målet här är att upptäcka olika sätt att växa i vardagen tillsammans med Gud. Efter 15 minuters gemensam sång så samlas barnen längst fram i kyrkan för att sedan tillsammans gå till söndagskolan . Därefter följer en praktiskt utrustande undervisning i kyrksalen.

4. Mat, kl. 12

Det är värdefullt att få dela gemenskap och tankar från söndagens och veckans händelser. Det är en glädje att få äta tillsammans och komma hem mätt. Lunchen serveras i Stora Caféet och kostar 50 kr och är subventionerat för barn, unga och studenter. Det går bra att betala med Swish, kort eller kontant.

5. Möjliggörare

Du växer ditt mesta när du gör det bästa för din nästa. Engagera dig i något av Söndag i Sörbykyrkans många team och möjliggör för fler att utrustas för ett liv i Kristus. Målet är att alla volontärer känner välbefinnande.

Besök infoväggen i kyrkan eller maila info@sorbykyrkan.nu och be att få veta mer.

Välkommen med!