Tack för bytardagen!

TACK!!!

Den 5 april hade Sörbykyrkan åter igen en härlig bytardag! Bytardagar är viktiga på så många olika plan, dels ger de en möjlighet för småbarnsföräldrar att fynda barnsaker till bra priser och det ges även möjlighet att sälja det man inte längre behöver. Bytardagar är dessutom en fantastisk insats för miljön genom att vi återanvänder!

Sörbykyrkans bytardag innebär även att allt som inte blir sålt och som säljarna väljer att skänka, skickas vidare till Kungsörs Återvinning & Secondhand som i sin tur skänker det vidare till barn i Lettland och Vitryssland. Denna bytardags överskott var 7 stora kartonger fulla med leksaker och gosedjur, 57 svarta sopsäckar fullproppade med kläder och 16 stora saker som exempelvis vagnar, cyklar och skötbord. Förutom detta går 15 % av den vinst man gör som säljare oavkortat till Sörbykyrkans barn och ungdomsverksamhet, vilket resulterade i 11476 kr! Så häftigt!!!

Och för att kunna organisera allt detta krävs många engagerade människor som bidrar på olika sätt och det känns så gott att vi tillsammans fixat detta ännu en gång! Så tusen tack till er alla som har hjälpt till och gjort detta möjligt. Jag vill också tacka alla er säljare som lämnat in och ni som har skänkt allt detta överskott till behövande barn – fantastiskt! Dessutom stort tack till er alla som kom och fyndade på vår bytardag! Välkomna igen på höstens bytardag den 11 oktober!

Ewa Ottonius,
ansvarig för Sörbykyrkans bytardag den 5 april 2014