Jonas är vår nye präst!

Kära medlemmar och andra aktiva i Sörbykyrkan,

Jag har nu glädjen att få meddela att vi har fått en ny präst! Den 1 maj kommer Jonas Ahlforn von Betzen att börja som präst i Sörbykyrkan, anställd av Almby församling.

Han har de senaste åren varit präst i EFS Piteå och har även gjort sitt adjunktsår i Svenska kyrkan där uppe. Han är uppvuxen i Stockholm, i Hammarbykyrkan, som ju också är en EFS-kyrka. Han läste sin prästutbildning på Johannelunds teologiska högskola och har sedan han tog examen jobbat uppe i Piteå.

Han är gift med Sara och de har två barn, en dotter på 2 år och en pojke på knappt två månader. Familjen kommer att flytta hit i maj och Jonas börjar då jobba hos oss på halvtid fram till semestern. Efter semestern kommer han att jobba heltid och även gå in i uppdraget som arbetsledare i arbetslaget.

Det är nu nästan ett år sedan Magnus sa upp sig och vi har alla känt av, och kanske allra mest de anställda, att vi gått underbemannade. Det är med stor tacksamhet till Gud som vi nu ser fram emot att få ta emot en ny präst. Börja redan nu att bära Jonas och hans familj i bön!

Emma Cronberg
ordförande EFS Örebro