Information om nedläggning av Öppna förskolan i Sörbykyrkan, hösten 2018

Under många år har vi drivit Öppna förskola i Sörbykyrkan, Almby församling och därför är det med sorg vi meddelar att det inte längre finns ekonomisk bärighet att driva en öppen förskola i Sörbykyrkan.

För 2 år sedan upphörde det kommunala bidraget som finansierat verksamheten. Vi i styrelsen har drivit verksamheten vidare eftersom att Öppna förskolan tillför mycket glädje och kontakter till föräldrar och barn. För att möjliggöra det så har vi satsat mycket ur egen ficka. Men nu har vi nått vägs ände.

Öppna förskolan kommer därför att stängas ner från och med den 30 september 2018. En avslutningsfest kommer att hållas i slutet av september, för att tacka och påminna om allt det goda som Öppna förskolan har fått betyda för området och Sörbykyrkan. Datum kommer framöver.

Sörbykyrkans verksamheter drivs av ungefär 100 volontärer. Vill du bli kontaktad för att höra mer om att vara volontär i en eventuellt ideellt driven öppen förskola i Sörbykyrkan framöver, vänligen maila info@sorbykyrkan.nu eller kontakta en anställd i kyrkan. Tills vidare kommer dock Öppna förskolan att avslutas.

Vi hänvisar istället till våra andra öppna förskoleverksamheter i Almby kyrka och Adolfsbergs församling och våra övriga barnverksamheter i Sörbykyrkan.

Övrig barnverksamhet i Sörbykyrkan, senapsvägen 24

  • Barnkören Happy, från förskoleklass och uppåt, träffas på onsdagar.
  • Söndagar kl 11.15–12.15 har vi söndagskola i tre grupper mellan 4-13 års ålder och lekmöjligheter för de minsta barnen.

Ledare: Johanna Damberg 0720287716, johanna@sorbykyrkan.nu

Öppen förskola i Almby kyrkas församlingshem, Almbyvägen 4

Måndagar kl 9.30–12. Sångstund kl 10.
Ledare: Inger Isacson, 019-15 47 11.

Öppen förskola i Adolfsbergs kyrkas församlingshem, Glomman 127

Måndagar kl. 9-12.
Tisdagar kl. 9.30–12. Sångstund kl. 10.30–11.00
Onsdagar & torsdagar kl. 10-12 är lekrummen öppna för de som vill leka.
Ledare: Monica Skarin Berglund 019-15 47 73

/ hälsningar Andreas Eklund, ordförande för Sörbykyrkans styrelse.

För mer information hänvisar vi till våra anställda i Sörbykyrkan