Sommarkonfa på Solliden!

Född 2006? Upptagen med plugg och aktiviteter under terminerna? Då kan sommarkonfa på vara något för dig. Ta chansen att fundera över meningen med livet ihop med andra ungdomar sommaren 2021, på Sollidens kursgård!

Anmäla dig via denna länk: https://www.svenskakyrkan.se/orebro/sommarkonfasolliden

Så här hade vi det under sommarkonfan 2019!

Sommarkonfirmation

Sommaren 2021 arrangerar vi Sommarkonfirmationsläger på gården Solliden utanför Örebro. Lägret startar den 13 juni och slutar den 23 juni. Ha kul med kompisar och lär känna nya vänner. Lär dig mer om Jesus, dig själv och livet genom upplevelser, undervisning, utmaningar, sport och musik. Våra äldre ungdomar är med som ledare.

Vanliga frågor

Jag tror inte på Gud. Kan jag va med ändå?

Självklart! Välkommen att engagera dig i ärliga samtal om Gud, vetenskap, Big Bang, ondska, sex, relationer och andra religioner.

Jag känner ingen, kommer jag få några vänner?

Här får du vänner för livet. Om du inte känner någon är det bättre än att känna någon. Då får du nämligen att vara precis sådan som du är och måste inte spela en gammal roll som du kanske haft i skolan.

Jag är inte döpt. Spelar det nån roll?

För er som inte är döpta, arrangerar vi efter samråd med er och era föräldrar en dopgudstjänst under sommarlägret.

Vad betyder konfirmation nuförtiden?

Alla ungdomar är välkomna till våra konfirmationskurser – genom att lära dig mer om Jesus, Gud och Bibeln kan du sedan själv ta ställning till om du vill konfirmera dig, alltså bekräfta ditt dop, som avslutning på kursen eller inte. Många av oss ledare började tro på Gud under tiden vi var på konfa-läger.

Finns det verkligen någon mening med livet? Vad tror ni?

Vi tror att alla människor är skapade av Gud – och därför extremt värdefulla! Vi tror också att det finns en mening med livet.

Är inte tre veckor väldigt lång tid?

Alla som går konfa säger efteråt ”Åh… om det ändå vore en vecka till”. Tiden går fort när man har roligt.

Upplägg

För dig som är med i gruppen Sommarkonfa på Solliden, består konfirmandtiden av ett 11 dagar långt läger på Sollidens kursgård utanför Örebro. Det kommer bli ett minne för livet.

Finns det en Gud? Varför är vi här? Vart är jag på väg? Under lägret kan du utforska livets stora frågor i en rolig och trygg miljö. Kom som du är.

På Solliden brukar vi hänga, bada, ha roliga aktiviteter och äta riktigt god mat. Förutom våra vuxna ledare, finns även unga ledare som själva gått konfa på Solliden.

Sjön Lången syns i bakgrunden av en vit paviljong.
 Solliden ligger 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Plats: Sollidens kursgård, 13 km norr om Örebro
Kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri

Träffar 2021

  • Konfirmationslägret på Solliden 13 juni till 23 juni 2021
  • Gudstjänster i Sörbykyrkan 12, 19 och 26 september
  • Konfirmationsgudstjänst i Sörbykyrkan 3 oktober

Vi har inga träffar innan sommarlägret. Däremot vill vi att du besöker fem olika gudstjänster, som du tycker till om i en bok som du får av oss. Boken har tio blad med korta enkla frågor. Boken tar du också med till sommarlägret där vi diskuterar dina/varandras upplevelser under gudstjänstbesöken. 

När ska man anmäla sig?

Anmäl dig gärna så snart du bestämt dig genom att fylla i formuläret på denna hemsida www.svenskakyrkan.se/orebro/sommarkonfasolliden. Först till kvarn gäller.

Mer info & anmälan!

Har du frågor, kontakta gärna Sylvester Liyanage, präst i Sörbykyrkan. tfn 073-822 78 71

Så här har andra tyckt om konfirmationen i Sörbykyrkan:

”Jag tyckte det var väldigt kul och man lärde sig en massa nytt”.

Erik

”Konfirmationstiden har betytt mycket för mig! Att samtidigt få lära känna så fina människor och lära sig om vem Gud är och vad det innebär att vara eller kanske bli en kristen under ett läsår, jag menar, det finns ju inget att förlora på det”

Klara

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig på grund av att man verkligen hade JÄTTEroligt samtidigt som man lärde sig massor av intressanta saker!”

Amanda

”Konfirmationstiden hjälpte mig att hitta mig själv. Det är det bästa jag gjort och något som jag verkligen rekommenderar”. 

Anna-Maria

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig. Jag fick komma närmare Gud! Vi hade en jättebra grupp och grymt snälla och bra ledare”.

Evelina