Konfirmation

Vi erbjuder två sätt till konfirmationsläsning 2021–2022, sommarkonfa på Solliden och engelsk konfa.

Sommarkonfa på Solliden

Född 2006 eller 2007? Upptagen med plugg och aktiviteter under terminerna? Då kan sommarkonfa på vara något för dig. Ta chansen att fundera över meningen med livet ihop med andra ungdomar sommaren 2022, på Sollidens kursgård!

Upplägg

För dig som är med i gruppen Sommarkonfa på Solliden, består konfirmandtiden av ett 12 dagar långt läger på Sollidens kursgård utanför Örebro. Det kommer bli ett minne för livet.

Finns det en Gud? Varför är vi här? Vart är jag på väg? Under lägret kan du utforska livets stora frågor i en rolig och trygg miljö. Kom som du är.

På Solliden brukar vi hänga, bada, ha roliga aktiviteter och äta riktigt god mat. Förutom våra vuxna ledare, finns även unga ledare som själva gått konfa på Solliden.

Sjön Lången syns i bakgrunden av en vit paviljong.
 Solliden ligger 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Plats: Sollidens kursgård, 13 km norr om Örebro
Kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri

Träffar 2022

• Konfirmationslägret på Solliden 18 juni till 28 juni 2022
  • Gudstjänster i Sörbykyrkan 11 september, 18  och 25 september 2022
  • Konfirmationsgudstjänst i Sörbykyrkan 2 oktober 2022

Vi har inga träffar innan sommarlägret. Däremot vill vi att du besöker fem olika gudstjänster, som du tycker till om i en bok som du får av oss. Boken har tio blad med korta enkla frågor. Boken tar du också med till sommarlägret där vi diskuterar dina/varandras upplevelser under gudstjänstbesöken.

När ska man anmäla sig?

Anmäl dig gärna så snart du bestämt dig genom att fylla i formuläret på denna hemsida www.svenskakyrkan.se/orebro/sommarkonfasolliden. Först till kvarn gäller.

Har du frågor, kontakta gärna Sylvester Liyanage, präst i Sörbykyrkan. tfn 073-822 78 71 eller e-post sylvester@sorbykyrkan.nu.

English konfa

Would you like to take your konfirmation in English? Then look no further! Join Sörbykyrkan’s English konfa.

We will be looking at the big questions of life while having lots of fun together.

Upplägg

English konfa meet twice a month starting 10 November 2021. We are a team of  three leaders: a priest from Sörbykyrkan who has worked in the Church of England for 11 years and two cool American youth leaders who are working with churches in Örebro.

English konfa is a great opportunity for you who are studying in English, for you who are a foreign national living in Örebro – or for you who simply love to speak English!

We are hoping that the group can travel to London 1 July to 5 July 2022. Our plan would be to connect with an Anglican Church in London, to stay with families and do some sightseeing of course! At the moment due to the pandemic it is difficult to finalise these plans. If we are not able to travel to London, then we will make plans for a trip somewhere else, where it is possible to travel.

Dag: Wednesday, starting 10 November 2021
Tid:  17:00–19:00
Plats: Sörbykyrkan, Senapsvägen 24 i Örebro.
Konfirmandstart: Wednesday 10 November 2021 at Sörbykyrkan 17:00–19:00.
Konfirmation: The Confirmation service will be on the 10 July 2022 at Sörbykyrkan
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Sylvester Liyanage, 073-822 78 71 eller sylvester@sorbykyrkan.nu

Sign up

Så här har andra tyckt om konfirmationen i Sörbykyrkan:

”Jag tyckte det var väldigt kul och man lärde sig en massa nytt”.

Erik

”Konfirmationstiden har betytt mycket för mig! Att samtidigt få lära känna så fina människor och lära sig om vem Gud är och vad det innebär att vara eller kanske bli en kristen under ett läsår, jag menar, det finns ju inget att förlora på det”

Klara

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig på grund av att man verkligen hade JÄTTEroligt samtidigt som man lärde sig massor av intressanta saker!”

Amanda

”Konfirmationstiden hjälpte mig att hitta mig själv. Det är det bästa jag gjort och något som jag verkligen rekommenderar”.

Anna-Maria

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig. Jag fick komma närmare Gud! Vi hade en jättebra grupp och grymt snälla och bra ledare”.

Evelina

Jag tror inte på Gud. Kan jag va med ändå?

Självklart! Välkommen att engagera dig i ärliga samtal om Gud, vetenskap, Big Bang, ondska, sex, relationer och andra religioner.

Jag känner ingen, kommer jag få några vänner?

Här får du vänner för livet. Om du inte känner någon är det bättre än att känna någon. Då får du nämligen att vara precis sådan som du är och måste inte spela en gammal roll som du kanske haft i skolan.

Jag är inte döpt. Spelar det nån roll?

För er som inte är döpta, arrangerar vi efter samråd med er och era föräldrar en dopgudstjänst under sommarlägret.

Vad betyder konfirmation nuförtiden?

Alla ungdomar är välkomna till våra konfirmationskurser – genom att lära dig mer om Jesus, Gud och Bibeln kan du sedan själv ta ställning till om du vill konfirmera dig, alltså bekräfta ditt dop, som avslutning på kursen eller inte. Många av oss ledare började tro på Gud under tiden vi var på konfa-läger.

Finns det verkligen någon mening med livet? Vad tror ni?

Vi tror att alla människor är skapade av Gud – och därför extremt värdefulla! Vi tror också att det finns en mening med livet.

Är inte tre veckor väldigt lång tid?

Alla som går konfa säger efteråt ”Åh… om det ändå vore en vecka till”. Tiden går fort när man har roligt.

Så här hade vi det under sommarkonfan 2019!