Vi söker en visionär ledare för Sörbykyrkans persisktalande gemenskap

Längtar du efter att forma en gemenskap som är stadigt rotad i vår Herre Jesus Kristus och som kännetecknas av vänskap, syskonskap, generositet, vittnande och mod? Där människor genom samtal med andra och eget sökande i Anden är med och sprider hans kärlek och närvaro i den värld Gud älskar? 

Som visionär ledare ges du ett övergripande ansvar för att människor genom Sörbykyrkans Persisktalande Gemenskap får möjlighet att upptäcka Jesus Kristus, växa i honom och berätta om honom i vår omvärld.

Bön, samarbete och överlåtelse till gemenskapen är 3 nyckelförmågor för den här tjänsten. Du behöver vilja älska, vårda och leda andra ledare så att de gör sitt uppdrag med glädje, men också som en herde ha nära kontakt med alla medlemmar i gemenskapen och vägleda dem i deras efterföljelse. Du behöver kunna se helheten, vara visionär och utifrån var du (i samråd med andra) tror att Gud leder gemenskapen ta initiativ för att leda verksamheten framåt. Positivt är om du själv talar persiska. 

Tjänsten är på 20%. Sista ansökningsdag 5 juni. Kontaktperson är Jonas Ahlforn von Beetzen. Du är välkommen med din ansökan genom att mejla ledigajobb@sorbykyrkan.nu