Välkommen till Alpha – en grundkurs i kristen tro

Alpha

Alphakursen våren 2019 startar den 5/2 kl. 18:30 med en fest, med kvällsmat och en introduktion för både nya och tidigare deltagare. Detta följs av elva tisdagskvällar 12/2 – 23/4 samt en heldag, lördagen den 23/3.

Så ser en Alpha-kväll ut

18.30 Vi äter tillsammans
19.15 Film/Föredrag på kvällens tema
19.45 Fruktpaus – Information, Boktips
20:00–20:50 Samtal i mindre grupp

Frågor och anmälan

Anmälan till introduktionskvällen eller hela kursen:

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen. Är öppen för alla: du kanske inte kallar dig kristen men vill undersöka kristendomen, är ny som kristen eller funnits i kyrkan men brottas med tron. Alla är välkomna!

Först är det… Mat

Mat har en förmåga att föra människor samman. Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Sen är det… Föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal, vi använder oss av alphafilmerna som är ca trettio minuter långa. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Följt av… Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Kostnad

Kursen är gratis, men maten serveras till ett självkostnadspris på 500 kronor. Betalas till Sörbykyrkans bankgiro 954-4834. eller via Swish 123 555 78 97. Märk inbetalningen med ”Alpha + ditt namn”

Vill du veta mer om Alpha, besök www.sverige.alpha.org