Mötesplatser

IMG_1338-4

Gudstjänster

Söndag i Sörbykyrkan 10:00

Varje söndag under terminerna. Start 10.00 med mässa, därefter minifika  och 11.00 följer ett pass med musik och undervisning (samtida lovsång, undervisning. Söndagsskola för barnen de flesta söndagar). Kl 12.00 lunch. Mer info finns under rubriken Våra Söndagar.

Alpha och hemgrupper

Hemgruppen – den lilla gemenskapen

En hemgrupp är en mindre grupp som (oftast) träffas hemma hos varandra till gemenskap, bön och bibelläsning. I grupperna delar man en nära kristen vardagsgemenskap med varandra. Vi tror att alla kristna behöver vara med i en mindre kristen gemenskap för att växa i sin kristna tro. Vår bön är att fler ska vilja bli med i våra hemgrupper och att nya hemgrupper ska startas. I Sörbykyrkan finns för närvarande en traditionell hemgrupp som träffas kvällstid hemma hos varandra. Dessutom finns en damgrupp och en herrgrupp som träffas i kyrkan vid olika tidpunkter, veckovis eller glesare. Dessutom finns det en studentgrupp. Situationen kan ändras från tid till annan så undrar du något eller vill du vara med i en grupp kan du kontakta Hans Fredlund på e-post hans.fredlund.hf@gmail.com så får vi se vad vi kan ordna.

Alpha-kurs

Alpha är en kurs för Dig som är nyfiken på den kristna tron och vill utforska den lite mer. Men också för Dig som är lite osäker på vad Du egentligen tror och inte tror. Även Du som inte tror är välkommen. En Alpha-kväll börjar med gemenskapen runt matbordet och fortsätter med ett föredrag. Sedan samtalar vi omkring de tankar som föredraget väckt. I detta samtal är alla frågor möjliga och värda att tas på allvar. Har Du frågor, ring eller maila gärna till kyrkan.

För information om vilken alpha-kurs som är aktuell just nu, besök vår Alpha-sida. Ny kurs startar 11 september 2018.

Musik

Barnkören HAPPY!

Kör för alla barn i klass F-4 (6-10 år). Vi träffas på onsdagar 16.30-17.30 för sång, lek, Bibelberättelser mm. Medverkar med sång i bl a gudstjänster och konserter. Pris: 100:- /termin. För anmälan och mer info kontakta Johanna på johanna@sorbykyrkan.nu eller 0720-28 77 16.  Terminsstart hösten 2018 är 12 september.

Lifted hands gospel choir

Vi är en trestämmig gospelkör som sjunger mestadels kontemporär gospel och även popmusik för gudstjänstbruk. Vi gör åtminstone en konsert per termin och sjunger ett par söndagar i gudstjänst del 2 (läs mer här).

För dig som inte varit med i kören förut, har vi hösten 2018 öppna övningar den 12, 19 och 26 september. Då är du välkommen att prova på att vara med. Sångprov för körledaren är en fördel men inget krav. Det syftar till att hjälpa dig hitta rätt stämma och underlättar för körledaren att hjälpa dig utvecklas musikaliskt i kören. För anmälan och mer info kontakta Josefine på josefine@sorbykyrkan.nu eller 072-522 69 19.

Vi träffas på onsdagkvällar 18.00-19.45 för körövning, kort andakt och fikapaus.

Varmt välkommen!

 

Barn och ungdom

Konfirmation

Frågor och anmälan till emanuel@sorbykyrkan.nu 076 – 239 71 39

Ungdomskvällar i Sörbykyrkan

Vi blir fler och fler i vår ungdomsgrupp – det är jättekul! Många har själva konfirmerat sig i Sörbykyrkan och alltfler hittar också hit med annan bakgrund. Varmt välkommen att vara med i vår gemenskap. Hör gärna av dig till vår ungdomspräst Emanuel Gillberg, emanuel@sorbykyrkan.nu 076 – 239 71 39

Student

Välkommen till Sörbykyrkans gemenskap också du som är student! Utifrån Bibelns ord vill vi upphöja Jesus som Guds Son och vår Frälsare. När Gud bygger sin församling behövs vi alla med våra olika gåvor och talanger. Vi vill också välkomna dig som är nyligen blivit kristen eller är intresserad av den kristna tron. Regelbundet startar vi också alpha-kurser – grundkurser i kristen tro, med mat, föredrag och samtal i en öppen och trevlig miljö. Hör gärna av dig till Sörbykyrkans ungdomspräst: Emanuel Gillberg emanuel@sorbykyrkan.nu 076 – 239 71 39

Öppna förskolan

På öppna förskolan leker vi, sjunger, lär känna varandra och har roligt tillsammans, små och stora. Ledare : Britten Jakobsson.

Öppettider: Onsdag 9.30-12.30 (med småbarnssång), Fredag 9.30-13 (med mini-röris). På fredagar finns möjlighet att äta lunch till självkostnadspris.

Öppnar ht 2018 fr o m 31 augusti.

Kontakt: 019-33 55 46.

OBS!! Öppna förskolan kommer att avsluta sin verksamhet. Sista dag vi har öppet är fredag 28 september. Vi hänvisar till öppna förskolor i Almby församlingshem och Adolfsbergs kyrka, samt Sörbykyrkans övriga barngrupper.

Söndagsskola

I söndagsskolan får vi lära oss mer om Jesus och vara tillsammans med honom och varandra.
Det är även mycket sång, lek och andra aktiviteter.
Just nu finns följande grupper:
Gullivergänget – för barn som är 4-6 år
Äventyrarna – för barn i skolår 1-3
Jesus likers – för barn i skolår 4 och uppåt

Vi träffas varje söndag (förutom under loven) efter fikapausen. Start i kyrksalen kl 11 och efter ca 15 min går barnen till söndagsskolan. Deras samlingar pågår sedan till 12.10.

Terminsstart söndag 9 september.

De söndagar vi inte har söndagsskola ordnas film eller annan aktivitet för barnen.

Kontakta Johanna om du har frågor
Tel 0720-28 77 16
E-post: johanna@sorbykyrkan.nu