Söndag i Sörbykyrkan

Lätt att komma, lätt att gå – berikande att stanna

Delta i Rik liturgi, Gemenskap tillsammans & Utrustande undervisning. Vi värdesätter en bredd i åldrar, uttryck, behov och kulturella bakgrunder. Det ska vara lätt att landa i Sörbykyrkan. Därför finns det både soffgrupper, ståbord och något att läsa på kyrktorget. Välkommen att sätta dig i kyrksalen innan dörrarna öppnas om du vill få en lugn stund innan klockringningen.

Målet med söndagen är att utrustas för livet; genom Guds Ande och Ord växa närmare Jesus varje dag.

Mässa, kl. 10

Vi ärar och tar emot Jesus Kristus i en mer rik liturgisk ram med traditionell kyrklig sång och musik utifrån kyrkoårets teman. Ritblock finns för barnen.

Minifika

Vi har ett mindre fika för att göra det enkelt att hälsa på ett nytt ansikte, ansluta, bytas av med barnpassning eller vara volontär i en av delarna och ändå delta i en annan. Det går också bra att stanna kvar i kyrksalen. Fikat är kostnadsfritt.

Musik med undervisning, kl. 11

Målet här är att upptäcka olika sätt att växa i vardagen tillsammans med Gud. Efter ca 15 min sång samlas barnen längst fram i kyrkan, för att sedan gå till söndagsskolan. Därefter följer undervisning och en avslutande sång i kyrksalen.

Möte med Måltid, kl. 12

Här finns den stora möjligheten att mötas, dela tankar och funderingar från dagen. Det är en glädje att få dela gemenskap genom att äta lunch tillsammans och komma hem mätt. Priser finns på ingången till cafésalen. Det går bra att betala med kontanter, kort eller Swish.

Möjliggörare

Bli söndagsvolontär och väx genom att möjliggöra för än fler att utrustas för ett liv i Kristus. Målet är att alla volontärer känner välbefinnande. Besök infoväggen på kyrktorget eller maila info@sorbykyrkan.nu. för att få veta mer. Välkommen med!

Mission

”När den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft att berätta om mig i Örebro och i hela Närke och Sverige och ända till jordens yttersta gräns.” – JESUS Apostlagärningarna 1:8 (tillämpad översättning)