Sörbykyrkan söker: samordnare med administrativt ansvar, 75%

Utbred Guds rike som Samordnare med administrativt ansvar i Sörbykyrkan, 75 %.

Vill du:

• Arbeta med att utrusta människor till att upptäcka Kristus och växa i tro på honom?
  • Bygga Guds rike på andra sätt än att (behöva) vara präst eller pastor?• Vill du vara med och högst påtagligt stärka en växande församlingsgemenskap?
  • Trivs du med att hålla ordning och reda på dokument, ekonomi och informationsflöden

Då bör du absolut söka vår tjänst som Samordnare med administrativt ansvar!

I Apostlagärningarna kapitel 6 berättas det om att församlingen växte och för att hantera detta så avskiljdes församlingstjänare för att ta hand om vissa delar så att församlingsledarna i högre utsträckning åter kunde ägna sig åt sin huvuduppgift.

Sedan flera år befinner sig församlingsgemenskapen i Sörbykyrkan, Almby församling i en märkbar tillväxt. Vi eftersträvar aktivt en bredd sett till åldrar, liturgiska uttryck och kulturella bakgrunder.

Därför har vi breddat vårt medarbetarbetarlag med en administratörstjänst. Syftet med tjänsten är att underlätta för Sörbykyrkan att fortsätta vara en växande utrustande mötesplats där människor med olika bakgrunder och åldrar har goda möjligheter att möta Jesus och hans kraft och att på ett hållbart sätt vara ideellt engagerade så att fler får upptäcka Kristus. Välkommen till en varm och växande missionsstation för människor som vill vila ut och sändas ut.

Sörbykyrkans vision: Sörbykyrkan är en utrustande mötesplats för att upptäcka Kristus, växa i honom och dela Jesus i vårt samhälle och vår värld.

Vi söker dig som utifrån tjänstens utformning vill arbeta aktivt för Sörbykyrkans vision samt våra delmål; se fler i Guds rike, se mer av Guds rike och utbreda Guds rike.

Sörbykyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan, inom Almby församling i Örebro pastorat

Tjänstens huvuduppgifter

Administration, ca 50 %

• Administrationsstöd till arbetsledare och övriga anställda.
  • Viss bokföring och ekonomisk redovisning.
  • Kommunikation internt och extern.

Stöd till ideella, ca 25 %

• Ledarstöd till ideella medarbetare.
  • Volontärsamordning och volontärrekrytering i samarbete med övriga anställda

Eftersom gudstjänsten på söndagar är en central del av verksamheten i Sörbykyrkan så tjänstgör alla anställda tre av fyra söndagar, i övrigt anpassas arbetstiden efter behov i arbetslaget och egna önskemål.

Personlighet

• Det är viktigt att du vill se Guds rike växa och är bekväm med Sörbykyrkans mål och vision.
  • Du är inlyssnande och flexibel i att låta dina ansvarsområden anpassas över tid utifrån kyrkans behov.
  • Du har en förståelse för människor med olika kulturella och kyrkliga bakgrunder.
  • Du känner glädje och meningsfullhet i att samarbeta med både anställda och ideella medarbetare och är serviceinriktad.
  • Förmåga att se hur detaljer samverkar med helhet.

Erfarenheter

• Du har en personlig kristen tro och vill dela den med andra.
  • Du har en god förmåga att kunna ta eget ansvar både när du arbetar i team eller självständigt.
  • Du har förmåga att kunna reflektera över vad som kan behöva hanteras längre fram och planera för det.

Sakkunskaper

• IT-förmåga; hantera hemsida, Excel, bildprogram, sociala nätverk, medlemsregister o dyl.
  • Kunna förbättra eller skapa rutiner och ramar för processer.
  • Erfarenhet av bokföring och ekonomisk uppföljning

Meriterande

• Kunskap och vana i att leda ideella och volontärer, samt att bygga team
  • Förmåga att arbeta med olika åldersgrupper.
  • Erfarenhet av att, i samarbete med ett fastighetutskott, samordna reparationer och underhåll av lokaler.
  • Kunskap i bokföringsprogram.

Anställningsform

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Arbetsgivare är EFS Sörbykyrkan/EFS Sverige. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Tillträde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning.

Övrigt

För att kunna tillträda tjänsten behövs medlemskap i Svenska kyrkan & EFS. Verksamheten i Sörbykyrkan formas av vår lokala vision och delmål samt ett avtal mellan Svenska kyrkan och EFS. Svenska kyrkans i Örebro har fem prioriterade områden; Mötesplatser, Dop, Ideella, Kyrkan som samhällsaktör samt Hållbarhet. EFS Sveriges fem prioriterade områden; Personlig tro på Jesus, Fördjupning i bibel och bön, Mission lokalt och globalt, Alla kristna har del i kyrkans uppdrag samt Mötesplatser.

Ansökan

Tjänsten tillsätts fortlöpande. Skicka din ansökan; personligt brev samt CV och ev. andra meriterande handlingar som PDF till: ledigajobb@sorbykyrkan.nu.

Liselott Olika, administratör: liselott@sorbykyrkan.nu, 073-809 15 90

Bodil Sandin v.ordförande: ilembula@hotmail.com, 0702389089

Barbro Jonsson, personalutskott: barbro.jonsson14@gmail.com, 0736107270

Stefan Nordström, facklig kontakt, Vision Ekumeniska: stefan.nordstrom@visionekumeniska.se,0735417782