100 % tillsvidare prästtjänst i EFS Sörbykyrkan, inriktning ungdom & vuxen

Sörbykyrkans vision

Sörbykyrkans vision är att vara en utrustande mötesplats för att upptäcka Kristus, växa i honom och dela Jesus i vårt samhälle och vår värld.

Vi söker dig som utifrån tjänstens utformning vill arbeta aktivt utifrån denna vision samt våra delmål; se fler i Guds rike, se mer av Guds rike och utbreda Guds rike.

Bakgrund

Sörbykyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan, inom Almby församling i Örebro pastorat. Sedan flera år befinner sig församlingsgemenskapen i Sörbykyrkan i en märkbar tillväxt vilket både tidningen Kyrkans tidning och Världen idag skrivit om. Vi eftersträvar aktivt en bredd sett till åldrar, liturgiska uttryck och kulturella bakgrunder och är en kyrka där människor kommer till tro, lever av tro och Guds rike utbreds.

Nu går en av våra präster vidare till nya uppdrag och vi söker en ny pastoral ledare med inriktning ungdom och vuxen. Om du längtar efter en tjänst med växande pastoralt ansvar utan att ansvara för en kyrkas alla verksamhetsdelar eller ha personalansvar, samt trivs väl med att arbeta tillsammans och igenom andra ledare så är detta en tjänst för dig.

Samarbetskyrkoprästen är arbetsledare och din mentor. Församlingsarbete kan lätt bli alltför krävande. Därför arbetar vi målmedvetet för att kunna utföra det både långsiktigt och med välbefinnande.

Centrala ansvarsområden inom ungdom och vuxen

Svenska kyrkan fördelar sin verksamhet i områdena gudstjänst, diakoni, undervisning och mission. När du tillträder handlar det rent konkret om:

Upplägg

Du kommer att ingå i Sörbykyrkans anställda team om sex personer, som utöver dig består av samarbetskyrkopräst, administration, musik och barnledare. Verksamheterna utförs i regel i nära samarbete med ideella ledare och volontärer. Söndag i Sörbykyrkan är kyrkans grundverksamhet och anställda är generellt i tjänst 3 av 4 söndagar samt ca 1-2 kvällar i veckan.

Personlighet

• Du är bekväm med Sörbykyrkans mål och vision.
  • Du är flexibel att låta dina ansvarsområden anpassas och förändras över tid utifrån behov.
  • Du har respekt för människor med olika kulturella och kyrkliga bakgrunder.
  • Du har lätt för att knyta an till människor.
  • Trivs med att både delta i teamarbete och leda team.

Erfarenheter

• Du har goda ledaregenskaper och blick för helhet.
  • Du kan planera din tid och ta eget ansvar.
  • Du har förmåga att kunna reflektera över vad som kan behöva hanteras längre fram och ta hänsyn till det.

Sakkunskaper

• Adekvat teologisk utbildning.
  • Prästvigd för tjänst inom EFS eller Svenska kyrkan, eller på väg att bli det.
  • Kunskap och vana i att undervisa/predika.
  • Kunskap i att handleda och leda ideella.
  • Kunna sätta samman en enklare budgetplanering.
  • B-körkort. Ej behov av tillgång till egen bil.

Meriterande

• Erfarenhet av präst/pastorstjänst.
  • Erfarenhet av att verka i växande organisationer.

Anställningsform

Förtroendearbetstid, 6 månaders provanställning. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Arbetsgivare är EFS Sörbykyrkan. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Enligt överenskommelse.

Övrigt

För att kunna tillträda tjänsten behövs medlemskap i Svenska kyrkan & EFS. Verksamheten i Sörbykyrkan formas av vår lokala vision och delmål samt ett samarbetsavtal mellan Svenska kyrkan och EFS.

• Svenska kyrkan i Örebro har fem prioriterade områden; Mötesplatser, Dop, Ideella, Kyrkan som samhällsaktör samt Hållbarhet.
  • EFS Sverige: Visionen är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus” med fem prioriterade områden: Personlig tro på Jesus, Fördjupning i bibel och bön, Mission lokalt och globalt, Alla kristna har del i kyrkans uppdrag samt Mötesplatser.

Ansökan

Skicka din ansökan; personligt brev samt CV och ev. andra meriterande handlingar som PDF till: ledigajobb@sorbykyrkan.nu. Rekrytering sker fortlöpande.

Kontaktpersoner

Jonas Ahlforn von Beetzen, arbetsledare: jonas.ahlforn@svenskakyrkan.se, 0767720390
Andreas Eklund, ordförande: a.eklund@icloud.com, 0737224601
Barbro Jonsson, personalutskott: barbro.jonsson14@gmail.com, 0736107270