Sörbykyrkans fasteprogram 2021

Kvinna med kors av aska tecknad i pannan
Photo by Ahna Ziegler on Unsplash

ANMÄLAN TILL FASTEPROGRAMMET ÄR NU STÄNGD.

Årets största fasta börjar 40 dagar före påsk och avslutas på påskafton. Fasteprogrammet börjar på askonsdagen den 17e februari och avslutas den 3 april. Varje söndag bryts fastan. Det är fortfarande fastetid, men söndagarna får innehålla det man väljer bort under övriga fastan. Under fastetiden före påsk tänker vi på Jesus som gick genom lidandet och döden mot uppståndelse och ett nytt liv.

Registrera dig för att vara med i Sörbykyrkan, Almby församlings, fasteprogram med målet att låta mer av Guds rike bli känt i våra liv.

Inne på sidan ”Registrera din medverkan” så får du läsa mer om programmet. Vid varje fråga så får du information, får läsa förslag på områden att fasta ifrån, anmäla dig för askonsdagsmässa och kommande biktsamtal. Genom att fylla i formuläret så är du välkommen med i fasteprogrammet.

I programmet så får ni ange vilka områden du vill fasta från, samt tider för sömn. Du bjuds även in i en bibelläsningsplan och placeras in i en smågrupp som vi kallar fastegrupper. Jonas och Sylvester kommer att utse gruppledare.

Vad är skälen att vi ber dig fylla i saker som vad du vill fasta ifrån och sömn mm. Skälet är att genom att uttrycka dina tider och fasteområden för någon annan, såsom detta program, så ger du dig själv stöd att hålla det du önskar hålla. Ofta är det svårt att hålla det man vill, när man gör det på egen hand. På samma sätt, så blir du också ett stöd för en annan person att berätta om sin önskan och mål. På så vis gör vi det tillsammans.

Svaren kommer att tas emot av en administratör och läsas av prästerna Jonas och Sylvester för att kunna leda programmet. Tystnadsplikt gäller för präster och administratör. Efter fastan är slut raderas alla namn och all personlig information.

Programmet börjar den 17 februari, och anmälan stänger söndagen den 21 februari.