Lokalhyra

Vill du hyra lokal i kyrkan?

Vi har flera lokaler att erbjuda till uthyrning för sällskap upp till 150 personer. Hyr hela kyrkan, en del av kyrkan eller endast ett rum.

Skicka din förfrågan till bokning@sorbykyrkan.nu eller ring 019-33 55 46 så hjälper jag dig.

/Bokningsansvarig Lisa Sjökvist

Information och ordningsregler vid lokaluthyrning i Sörbykyrkan

Allmän information

• Stora cafét rymmer 70 personer och Lilla cafét 25 personer. Hyrs lokal med tillhörande kök ingår all köksutrustning.
  • Porslin, glas och bestick ingår i hyran om man har valt att även hyra köket.
  • Dukar, servetter, stearinljus etc. tar hyrespersonen själv med sig.
  • Städningen skall ingå i den tid ni har hyrt till ert förfogande. Städning måste ske samma dag!
  • Eventuella skador på lokaler eller inventarier som uppkommit under hyrestiden ska anmälas till bokningsansvarig och ersättas.
  • Varje hyresgäst skall fylla i ett formulär efter avslutad hyrestid som lämnas i postlådan vid utgång.

Ordningsregler

• Du disponerar de utrymmen som du har bokat, ansvarar för städning, på- och avlarmning och låsning inom den tid som är överenskommet.
  • Festen ska hållas på ett sådant sätt att kringboende ej störs.
  • Kärl för all sophantering finns i soprummet i huset över parkeringen.
  • Rökning får ej ske i någon av lokalerna, utan utomhus. Fimpar runt askkoppen ska städas upp.
  • Pälsdjur får ej vistas i lokalerna.
  • Alkoholservering är ej tillåten.
  • Flygeln får inte flyttas och inget får placeras ovanpå den. Den får användas till ackompanjemang av solist, allsång mm.
  • Marschaller får tändas utomhus, men ska då vara placerade i våra marschallhållare som finns i förrådet innanför diskrummet i Stora Caféts kök.

Priser för uthyrning av lokaler vid dopfika

Lokal Heldag Halvdag
Kyrksal Dopet är gratis
Stora caféet med kök 600 kr 450 kr
Lilla caféet med kök 400 kr 275 kr
Lekhall 150 kr 100 kr
Kuddrum 150 kr 100 kr

OBS: För alla bokningar gäller en avgift på 10 kr/gäst över 18 år, för hyra av kök och porslin.

Priser för uthyrning av lokaler

Lokal Heldag Halvdag (5 tim.)
Kyrksal 1500 kr (750 kr) 1000 kr (500 kr)
Stora caféet 1000 kr (500 kr) 700 kr (350 kr)
Stora caféet med kök 1200 kr (600 kr) 900 kr (450 kr)
Lilla Caféet 700 kr (350 kr) 500 kr (250 kr)
Lilla Caféet och pentry 800 kr (400 kr) 550 kr (275 kr)
Lekhall 300 kr (150 kr) 200 kr (100 kr)
Kuddrum 300 kr (150 kr) 200 kr (100 kr)

Priser inom ( ) avser lokalhyra för minnesstunder och träffar för ideella föreningar.

Kostanden då en extern leverantör använder café och kök vid minnesstund är 1500 kr (inkl. lokalvård).

Övernattning

• ”Golvplats” i lämpliga lokaler 50:- per person och dygn
  • Tillgång till Lilla Caféet och pentry för t.ex. frukost 10:- per person och tillfälle
  • Tillgång till Caféet och kök för t.ex. frukost 15:- per person och tillfälle

Om uthyrning kräver att vaktmästare närvarar sker ett påslag med 400:- per timme och person.

Vid försäljning av serveringstjänster eller lokalvård vid t.ex. minnesstunder sker ett påslag med 400:- per timme och person.

Medlemmar i EFS-föreningen får använda lokaler i kyrkan utan avgift. Bokning måste ske.

Regler för uthyrning och checklista skall följas.