Konfirmation!

Välkommen till ett två veckor långt konfaläger den 19 Juli–5 augusti 2019! Här får du, som är född 04, möjlighet att under en tid få vila från skolan men samtidigt lära dig massor.  Lägret innehåller samtal om Jesus och Bibeln, sanning, moral, vetenskap och livets svåra frågor men också massor av sport, musik, körsång, sol, bad, nya vänner, och dessutom en kanothajk med en övernattning på en ö. Våra äldre ungdomar är med som ledare. Du behöver inte tro på Gud eller vara van vid kyrkan för att vara med. Häng med på en upplevelse som påverkat massor av andra ungdomar positivt för livet.

Alla i ring Jesus och lamm img_1318 fullsizerender

Sommarkonfirmation

Sommaren 2019 arrangerar vi Sommarkonfirmationsläger på gården Solliden utanför Örebro. Lägret startar den 19 juli och slutar den 5 augusti. Ha kul med kompisar och lär känna nya vänner. Lär dig mer om Jesus, dig själv och livet genom upplevelser, undervisning, utmaningar, sport och musik. Våra äldre ungdomar är med som ledare.

Vanliga frågor

1. Jag tror inte på Gud. Kan jag va med ändå? Självklart! Välkommen att engagera dig i ärliga samtal om Gud, vetenskap, Big Bang, ondska, sex, relationer och andra religioner.
  2. Jag känner ingen, kommer jag få några vänner? Här får du vänner för livet. Om du inte känner någon är det bättre än att känna någon. Då får du nämligen att vara precis sådan som du är och måste inte spela en gammal roll som du kanske haft i skolan.
  3. Jag är inte döpt. Spelar det nån roll? För er som inte är döpta, arrangerar vi efter samråd med er och era föräldrar en dopgudstjänst under sommarlägret.
  4. Vad betyder det att konfirmera sig nuförtiden? Alla ungdomar är välkomna till våra konfirmationskurser – genom att lära dig mer om Jesus, Gud och Bibeln kan du sedan själv ta ställning till om du vill konfirmera dig, alltså bekräfta ditt dop, som avslutning på kursen eller inte. Många av oss ledare började tro på Gud under tiden vi var på konfa-läger.
  5. Finns det verkligen någon mening med livet? Vad tror ni? Vi tror att alla människor är skapade av Gud – och därför extremt värdefulla! Vi tror också att det finns en mening med livet.
  6. Är inte tre veckor väldigt lång tid? Alla som går konfa säger efteråt “Åh… om det ändå vore en vecka till”. Tiden går fort när man har roligt.

Upplägg

START: Så fort du anmält dig kommer du att få en kyrkogångsbok. I denna bok fyller du i 10 gudstjänstbesök som du gör själv innan lägret.

• 19/7-2/8 Sommarläger på Solliden
  • 2/8-5/8 Avslutning av lägret med sport och äventyrs-läger på Sandvikengården i Värmland
  • 8/9 Gudstjänstsöndag 10-12
  • 29/9 Gudstjänstsöndag 10-12
  • 12/10 Övning inför konfirmation kl 16-18
  • 13/10 Avslutning med högtidlig konfirmation i Sörbykyrkan!

Kostar det nåt?

Lägret kostar 8000 kr men är helt subventionerat! För deltagarna är det alltså kostnadfritt.

När ska man anmäla sig?

Anmäl dig gärna så snart du bestämt dig genom att fylla i formulären här nedanför. Du kan också anmäla dig på www.svenskakyrkan.se/orebro. Först till kvarn gäller.

Mer info & anmälan!

Har du frågor, kontakta gärna Emanuel Gillberg, präst i Sörbykyrkan egillberg@hotmail.com.

Så här har andra tyckt om konfa i Sörbykyrkan:

”Jag tyckte det var väldigt kul och man lärde sig en massa nytt”. Erik

”Konfirmationstiden har betytt mycket för mig! Att samtidigt få lära känna så fina människor och lära sig om vem Gud är och vad det innebär att vara eller kanske bli en kristen under ett läsår, jag menar, det finns ju inget att förlora på det” Klara

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig på grund av att man verkligen hade JÄTTEroligt samtidigt som man lärde sig massor av intressanta saker!” Amanda

“Konfirmationstiden hjälpte mig att hitta mig själv. Det är det bästa jag gjort och något som jag verkligen rekommenderar”. Anna-Maria

“Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig. Jag fick komma närmare Gud! Vi hade en jättebra grupp och grymt snälla och bra ledare”. Evelina