Barnlägret 12–13 oktober 2019

Barn i Bukarest som fått julklappar
Aktion Julklappen, Bukarest 2017. Fotograf/Källa: Håkan Flank/Läkarmissionen

Nu är det dags för barnläger HAPPY Camp här i Sörbykyrkan! För alla barn som är 6-12 år (förskoleklass till 6:an).

Dörrarna öppnas för incheckning på lördagen kl 14.00. Därefter samling, mellis, aktiviteter ute och inne. Vi deltar i Aktion julklappen, se info nedan. På kvällen äter vi tacos, har lägerbål och tittar på film (till den kommer även finnas lite chips och godis, så ni behöver inte ta med det…) mm.

Söndag 13 oktober kl 11.00 avslutas lägret med Gudstjänst med små och stora. Barnen medverkar. Efteråt är alla välkomna att stanna och äta korv med bröd och fika, samt handla från Skördemarknaden :).

Det går bra att vara med under dagen på lördagen, sova hemma och sedan komma tillbaka på söndag morgon.

Lägerbål

Här får de barn som vill uppträda med något för de andra, göra det! Kan vara t ex sång, dans, drama, rolig historia osv. Fundera gärna hemma innan 🙂

50 kr/barn. Betalas vid ankomst. Via Swish.

Att ta med på lägret

• Kudde
  • Sovsäck/sovtäcke
  • ev underlakan
  • Tandborste
  • Pyjamas
  • Kläder för utelek
  • Extra kläder
  • Madrass/liggunderlag/luftmadrass
  • Vattenflaska

Ta inte med

• Mobiltelefon – Telefon finns att låna i kyrkan och av någon ledare om det skulle behövas.
  • Godis och chips – Alla kommer att få här…

Hjälp gärna till praktiskt

Vi är beroende av föräldrar som väljer att hjälpa till med praktiska göromål inför och under lägret. I anmälningsformuläret nedan kan du därför kryssa i någon uppgift som du har möjlighet att hjälpa till med. Gör gärna det!

Aktion Julklappen

På lördagen kommer vi en del av tiden att arbeta med Aktion Julklappen och här har ni nu chansen att vara med och bidra med saker!

Vi kommer att slå in julklappar som via Läkarmissionen delas ut till barn på sjukhus, skolor, barnhem och fattiga familjer i Ukraina, Moldavien och Rumänien. De flesta av barnen är 7-12 år gamla. Målet i år är att göra 100 paket och varje paket ska innehålla följande: en blyertspenna, en pennvässare, ett suddgummi, ett skrivhäfte (linjerat A5 eller A4), ett ritblock (vita/tomma ark), en ask med färgkritor, en tvål (fast sort), en tandborste, en tub med tandkräm, en tablettask och en reflex.

Vi behöver samla in 100 ex av varje sort av ovanstående, samt 7 banankartonger 8 rullar julklappspapper 2 större rullar (eller 4 mindre) juligt presentsnöre.

Du ger ditt bidrag genom att fylla i formuläret nedan. Du kan också skicka ett mail eller sms till Johanna (johanna@sorbykyrkan.nu eller 0720 28 77 16). Köp in och lämna sedan i Sörbykyrkan senast onsdag 9 oktober. Då ser vi vad som finns och vad som behöver kompletteras.

Här kan ni se vad som återstår att köpa in just nu:

Vi önskar att alla som är med på lägret bidrar med något, om det är möjligt. Tack för det ni vill vara med och ge!

Anmälan julkappsinköp

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta lägeransvarig Johanna Damberg: johanna@sorbykyrkan.nu   0720 28 77 16

Anmälan till barnlägret

Sista anmälningsdag är 2 oktober.

Fyll gärna i flera uppgifter som ni kan tänka er att hjälpa till med. Vi kommer sedan att sammanställa svaren från alla och höra av oss till er om vilken/vilka uppgifter som blir era (1-2 uppgifter/familj totalt).
Ange barnets namn, födelseår och ev. specialkost.