Sörbykyrkans bytardag

Bytardag hösten 2013

Nästa bytardag hålls 14 oktober 2017 kl. 10.00–13.00

Sörbykyrkan anordnar med hjälp av ideella krafter bytardagar varje vår och höst.

På vår bytardag kan du fynda barnkläder (stl 50-170), barnskor, leksaker, gravidkläder, vagnar och andra barngrejer till bra pris! Självklart är du välkommen att fynda även om du själv inte lämnar in något till försäljning! OBS! Endast kontant betalning!

Då det brukar vara trångt och mycket folk i våra lokaler finns det ej utrymme och möjlighet för köpare att ta in barnvagn i lokalerna. Vi vill också varmt rekommendera vårt café som har öppet i anslutning till bytardagen, samt tillgång till ett lekrum (där föräldrar ansvarar för sina barn). Där finns också tillgång till toalett och skötbord.

Du som vill sälja:

Alla som vill lämna in kläder/saker till bytardagen måste ha ett inlämningsnummer. Max 100 inlämnare, det är först till kvarn som gäller. Inlämningsnummer släpps 16/9 kl. 07.00. Vi lägger då in ett formulär längre ner på denna sida som du fyller i för att få ditt nummer. Då vi tagit bort nummer som även kan vara en storlek eller liknande så kommer nummer över 100 att släppas men det totala antalet inlämnade är inte fler än 100.

Allt som lämnas in ska vara helt och rent. Vi förbehåller oss rätten att inte plocka fram trasiga och fläckiga artiklar till försäljning. markningDu märker det du vill sälja genom att sätta på en bit frystejp/maskeringstejp där du skriver ditt inlämningsnummer, storlek och det pris du vill ta ut. Se till att tejpen sitter ordentligt! Tvådelat samt skor och stövlar fästs ihop ordentligt. På höstens bytardag säljs: höst- och vinterkläder inklusive regnkläder, jackor och fleeceställ. På höstens bytardag säljs: vår- och sommarkläder inklusive regnkläder, jackor och fleeceställ.

Varje inlämnare får lämna max 6 stora papperskassar med kläder var, men utöver det kan man även lämna leksaker, trehjulingar, cyklar, vagnar, bilbarnstolar, sportartiklar, hjälmar och andra barnartiklar.

Prismärk gärna de inlämnade artiklarna med jämna 5 kr och 10 kr för att underlätta arbetet under bytardagen. Sortera gärna kläder i storleksordning så underlättar även detta för de ideella arbetarna som gör bytardagen möjlig.

Vi erbjuder 2 inlämningstillfällen samma vecka som bytardagen, då kan ni som har ett inlämningsnummer lämna in det ni vill sälja. Tider för dessa är onsdag 11 oktober 18.00–19.00 och fredag 13 oktober 16.00–17.00. Vid inlämningen får du ett kvitto som är en värdehandling och du måste ha med dig ditt kvitto när du hämtar ut dina pengar samt ev. ej sålda varor.

Det du inte fått sålt sorterar du själv ut på lördagen kl. 15.00-15.30. Pengarna hämtas samtidigt. För att kunna hämta tillbaka det du inte sålt så måste du visa upp det inlämningskvitto du fick när du lämnade in dina saker till försäljning. Pengar som inte hämtats innan 1 november tillfaller barn-och ungdomsverksamheten i Sörbykyrkan. Det som inte hämtats innan 15.30 skänks till välgörenhet. 15% av din försäljningssumma dras av och går till barn- och ungdomsverksamheten i Sörbykyrkan. Dessa pengar bidrar till att kyrkan även framöver kan ha aktiviteter som är gratis eller enbart ta ut en mindre avgift. Detta är viktigt eftersom det ger alla barn och unga möjligheter att delta i organiserade aktiviteter på sin fritid oavsett familjens ekonomiska situation.

Har du ytterligare frågor maila till bytardagen@sorbykyrkan.nu

Beställ inlämningsnummer