Söndag i Sörbykyrkan

Lätt att komma, lätt att gå – berikande att stanna

Delta i Rik liturgi, Gemenskap tillsammans & Utrustande undervisning. Vi värdesätter en bredd i åldrar, uttryck, behov och kulturella bakgrunder. Det ska vara lätt att landa i Sörbykyrkan. Därför finns det både soffgrupper, ståbord och något att läsa på kyrktorget. Välkommen att sätta dig i kyrksalen innan dörrarna öppnas om du vill få en lugn stund innan klockringningen.

Målet med söndagen är att utrustas för livet; genom Guds Ande och Ord växa närmare Jesus varje dag.

Mässa, kl. 10

Vi ärar och tar emot Jesus Kristus i en mer rik liturgisk ram med traditionell kyrklig sång och musik utifrån kyrkoårets teman. Pysselbord finns för barnen i kyrksalen.

Minifika

Vi har ett mindre fika för att göra det enkelt att hälsa på ett nytt ansikte, ansluta, bytas av med barnpassning eller vara volontär i en av delarna och ändå delta i en annan. Det går också bra att stanna kvar i kyrksalen. Fikat är kostnadsfritt.

Musik med undervisning, ca. kl. 11

Denna del har drop-in den första kvarten då vi sjunger och ärar Gud tillsammans. Minifikat kan alltså bli längre för de som önskar. Därefter samlas alla barn en stund längst fram i kyrkan innan de följs åt med sina ledare till sin samling ”Skatten” eller egen lek. Delande och utrustande undervisning tar vid som avslutas med musik.

Möte med Måltid, ca. kl. 12

Här finns den stora möjligheten att mötas, dela tankar och funderingar från dagen. Det är en glädje att få dela gemenskap genom att äta lunch tillsammans och komma hem mätt. Priser finns på ingången till cafésalen. Det går bra att betala med kontanter, kort eller Swish.

Möjliggörare

Bli söndagsvolontär och väx genom att möjliggöra för än fler att växa genom Söndag i Sörbykyrkan. Det finns uppgifter som passar för oss alla. Fyll i kortet ”Möjliggörare” som ligger på kyrktorget eller maila info@sorbykyrkan.nu.

Mission

”När den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft att berätta om mig i Örebro och i hela Närke och Sverige och ända till jordens yttersta gräns.” – JESUS Apostlagärningarna 1:8 (tillämpad översättning)