Konfirmation!

Välkommen till ett två veckor långt konfaläger den 23 juli – 5 augusti 2018! Här får du möjlighet att under en tid få vila från skolan men samtidigt lära dig massor. Lägret innehåller samtal om Jesus och Bibeln, sanning, moral, vetenskap och livets svåra frågor men också massor av sport, sol, bad, nya vänner, musik och dessutom en kanothajk med en övernattning på en ö i närheten av kursgården. Våra äldre ungdomar är med som ledare. Du behöver inte tro på Gud eller vara van vid kyrkan för att vara med. Häng med på en upplevelse som påverkat massor av andra ungdomar positivt för livet.

Alla i ring Jesus och lamm img_1318 fullsizerender

Sommarkonfirmation

Sommaren 2018 arrangerar vi Sommarkonfirmationsläger på gården Solliden utanför Örebro. Lägret startar den 23 juli och slutar den 5 augusti. Ha kul med kompisar och lär känna nya vänner. Lär dig mer om Jesus, dig själv och livet genom upplevelser, undervisning, utmaningar, sport och musik. Våra äldre ungdomar är med som ledare. Du behöver inte tro på Gud eller redan vara van vid kyrkan för att få vara med. Välkommen med i gänget!

Vanliga frågor

1. Jag tror inte på Gud. Kan jag va med ändå? Självklart! Välkommen att engagera dig i ärliga samtal om Gud, vetenskap, Big Bang, ondska, sex, relationer och andra religioner.
  2. Jag är inte döpt. Spelar det nån roll? För er som inte är döpta, arrangerar vi efter samråd med er och era föräldrar en dopgudstjänst under sommarlägret.
  3. Vad betyder det att konfirmera sig nuförtiden? Alla ungdomar är välkomna till våra konfirmationskurser – genom att lära dig mer om Jesus, Gud och Bibeln kan du sedan själv ta ställning till om du vill konfirmera dig, alltså bekräfta ditt dop, som avslutning på kursen eller inte. Många av oss ledare började tro på Gud under tiden vi var på konfa-läger.
  4. Finns det verkligen någon mening med livet? Vad tror ni? Vi tror att alla människor är skapade av Gud – och därför extremt värdefulla! Vi tror också att det finns en mening med livet.

Sport & äventyr!

Upplägg

START: 11 februari 2017 kl 10–12 i Sörbykyrkan! (Gudstjänst kl 10, därefter fika, ungdomsprogram och föräldramöte)

• 9–11/3 Lära-känna-läger på lägergården Solliden utanför Örebro
  • 13/5 Gudstjänstsöndag kl 10–13.
  • 18/5 Den stora konfafesten för hela Örebro ”Inte som du tror”.
  • 23/7–5/8 Sommarläger på Solliden. Sommar, sol och bad, volleyboll, musik, Jesus, fotboll, dopgudstjänst, kanot. Adress: Långbyn 217, 70591 Örebro.
  • 16/9 Gudstjänstsöndag kl 10-13 (övning inför konfirmationen)
  • 23/9 Gudstjänstsöndag kl 10-13 (övning inför konfirmationen)
  • 14/10 Avslutning med högtidlig konfirmationsgudstjänst i Sörbykyrkan!

Kostar det nåt?

Nej det tas inte ut någon avgift, pastoratet står för hela kostnaden vilket gör detta till en fantastisk möjlighet!

När ska man anmäla sig?

Anmäl dig gärna så snart du bestämt dig genom att fylla i formulären här nedanför. Du kan också anmäla dig på www.svenskakyrkan.se/orebro. Först till kvarn gäller.

Mer info & anmälan!

Har du frågor, kontakta gärna Emanuel Gillberg, präst i Sörbykyrkan egillberg@hotmail.com.

Så här har andra tyckt om konfa i Sörbykyrkan:

”Jag tyckte det var väldigt kul och man lärde sig en massa nytt”. Erik

”Konfirmationstiden har betytt mycket för mig! Att samtidigt få lära känna så fina människor och lära sig om vem Gud är och vad det innebär att vara eller kanske bli en kristen under ett läsår, jag menar, det finns ju inget att förlora på det” Klara

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig på grund av att man verkligen hade JÄTTEroligt samtidigt som man lärde sig massor av intressanta saker!” Amanda

”Konfirmationstiden hjälpte mig att hitta mig själv. Det är det bästa jag gjort och något som jag verkligen rekommenderar”. Anna-Maria

”Jag tyckte det var underbart att konfirmera mig. Jag fick komma närmare Gud! Vi hade en jättebra grupp och grymt snälla och bra ledare”. Evelina