Sörbykyrkans ALPHA-utbildningsdag i Stockholm

AlphaFölj med på Sörbykyrkans ALPHA-utbildningsdag i Stockholm, lördag den 28 oktober.

Alpha är en av Sveriges absolut mest genomtänkta kurs för människor som funderar över meningen med livet. Under hösten så har vi 4 alphagrupper igång i Sörbykyrkan: Vuxen, persisk och två ungdomsgrupper. Nu lägger vi en bredare grund för våren 2018.

Tema för dagen: Hur kan Alpha användas på bästa sätt i vår församling? Du kan välja seminarier riktat mot: ungdomsarbete, vuxna, nysvenskar, äktenskap. Samt ledarträning om att leda samtalsgrupper. Detta är en möjlighet att bättre förstå vad vi gör, och vad du kan engagera dig i, t.ex. administration, praktiskt, gruppledare, kursledare mm.

Jonas Ahlforn, präst i Sörbykyrkan följer med och samordnar dagen.

Kursdagen leds av ALPHA SVERIGE.

Följ med om du är intresserad av att veta mer, eller vill vara del i ett alphateam i vår i Sörbykyrkan.

Mycket låg kostnad: 200 / pers + lunch. Vi samåker på passande vis. Sörbykyrkan står för resekostnader, samt anmälningskostnad vid behov.

Läs mer på ALPHA SVERIGEs hemsida.

Anmälan

Anmäl dig på denna sida och skicka sedan ett mail till info@sorbykyrkan.nu så snart som möjligt eftersom dagen snart kan bli full.

Seminarier

Under dagen kan man välja olika seminarier:

• Alpha filmversionerna – Nya filmer för unga och vuxna som ersättning eller komplement till Alphaföredragen.
  • Konsten att hålla Alphaföredrag – Om att förmedla tron på Jesus genom kommunikation som når fram, berör och förvandlar.
  • Al Massira – ”FörAlpha” för nysvenskar och andra utan förkunskap om Jesus.
  • FörsamlingsAlpha – Möjligheten att använda Alpha som församlingsbibelskola.
  • Den lilla gruppens storhet – Vad är viktigt att tänka på i samtalsgruppen?
  • Äktenskapskursen – En praktisk kurs för att bygga hållbara relationer.